preskoči na sadržaj

Šibenska privatna gimnazija s pravom javnosti

Povijest

Šibenska privatna gimnazija je smještena u adaptiranom dijelu samostana Sv. Lovre, i ona je više od obične srednje škole. Pet dana u tjednu gimnazija je tvoj drugi dom. Razredi su mali. Profesori su prijateljski raspoloženi. Školski prostor je oplemenjen. Nastava je zanimljiva i poticajna jer se profesori trude i najdosadnije gradivo prikazati iz nekog zanimljivog kuta i tako vas potaknuti na istraživačko učenje. Škola je stalno otvorena prijedlozima i okrenuta budućnosti. Umjesto osjećaja nesigurnosti koji vlada u našem društvu šibenska privatna gimnazija sve četiri godine školovanja stvara prostor u kojem ima mjesta za nadu, kreativnost i osjećaj samopouzdanja. 


Nastava u blokovima
U šibenskoj privatnoj gimnaziji u četiri godine se sluša dvadesetak predmeta. Kako bismo olakšali učenicima pohađanje nastave velikog broja predmeta, nastavni predmeti koji se izvode u trajanju od jednog sata tjedno, izvode se u blokovima. To znači da u jednom polugodištu učenici uče na primjer glazbenu umjetnost, a u drugom likovnu. Na taj način, u dnevnom rasporedu učenika nalaze se najviše četiri predmeta.  

Nastava na putu (NNP) 
Učionice, ex cathedra predavanja, zemljopisne karte, fotografije iz teških udžbenika mijenjamo sa šetnjama po tvrđavama, dvorcima, katedralama, nacionalnim parkovima…. Teorija konačno postaje praksa i to svake školske godine i to ne za vrijeme praznika već radnim danima. U ljetnim mjesecima škola organizira ljetne tečajeve stranih jezika u inozemstvu. 

Odnos učenik - profesor 
Razredi su mali. Svaki razred ima mentora/tutora koji je zadužen i brine za svoj razred. Mentor ima dovoljno vremena za svakoga i razvija kvalitetan odnos sa svakim učenikom. Svi profesori su vrlo susretljivi i strpljivi i spremni pomoći i izvan nastave.

Polugodište u inozemstvu
Šibenska privatna gimnazija pruža mogućnost pohađanja škole u Velikoj Britaniji. Po povratku učenici normalno nastavljaju školovanje jer im se boravak i školovanje u inozemstvu priznaje kao redovito 

Besplatni tečajevi
Naši gimnazijalci imaju mogućnost besplatnog pohađanja svih tečajeva (stranih jezika, informatike, programa plus…) koje organizira naš Centar za edukaciju Sv. Lovre.


 

Cromovens travel agency

   http://www.cromovens.hr/

  

   Agencija CROMOVENS je jedna od rijetkih u Hrvatskoj, a možda i jedina koja se bavi obrazovnim turizmom kao glavnom djelatnošću. 

   Već sedam godina sa posebnom senzibilnošću kreiramo studijska putovanja, seminare i savjetovanja, učenje stranih jezika u inozemstvu, maturalna putovanja, osnovnoškolske ekskurzije i izlete, škole u prirodi .

Korisni linkovi
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Šibenska privatna gimnazija s pravom javnosti / Ulica Andrije Kačića Miošića 11, HR-22000 Šibenik / gimnazija-privatna-pravojavnosti-si.skole.hr / ured@gimnazija-privatna-pravojavnosti-si.skole.hr
preskoči na navigaciju